natural-power-logo
POŠALJI UPIT
natural-power-logo

Pravila privatnosti

Natural Power d.o.o. vlasnik internet stranice naturalpower.hr, izjavljuje da se svi osobni podaci (u daljem tekstu: podaci) smatraju strogo povjerljivim i tretiraju se sukladno važećim zakonskim odredbama na području zaštite osobnih podataka.

Sigurnost Vaših osobnih podataka za nas je prioritet. Stoga osobnim podacima i njihovoj zaštiti posvećujemo posebnu pažnju. U ovim Pravilima privatnosti željeli bismo Vas informirati kakve osobne podatke o Vama sakupljamo i na koji način ih potom dalje koristimo.

1.   Osobni podaci i njihova obrada

Sakupljamo razne podatke prema tome koju od naših usluga koristite: ime i prezime, adresu e-pošte, adresu za isporuku, broj telefona, bankovne podatke.

Svrha obrade osobnih podataka

Kako bismo mogli pružiti ponuđene usluge i kako bismo ih u svrhu Vašeg zadovoljstva poboljšavali, obrađujemo Vaše osobne podatke. U to se konkretno ubraja:

  1. Obrada naručenih artikala ili usluge, naručenih putem naše internetske stranice ili telefonske linije za korisnike. Zakonski razlog je nužnost za ispunjenje ugovora o kupovini i kod određenih podataka za ispunjenje pravnih obveza (npr. knjigovodstvenih dokumenata).
  2. Komunikacija. Prikupljene podatke koristimo u svrhu komunikacije s Vama, kao i za prilagođavanje iste svakome od korisnika. 
  3. Zaštita, sigurnost i rješavanje sporova. Podatke možemo obrađivati i iz legitimnog interesa koji se temelji na pružanju zaštite i sigurnosti naših sustava i naših korisnika, radi utvrđivanja i sprječavanja prijevara, rješavanja sporova i primjenu naših sporazuma na osnovu legitimnog interesa.
  4. Marketinške ponude. Šaljemo Vam periodična komercijalna priopćenja u vezi s promocijama, akcijama i samim proizvodima. Ova komercijalna priopćenja uvijek možete odbiti i to putem poveznice za odjavu, koji ćete pronaći u svakom e-mailu. Za odjavu s liste se također možete obratiti i našoj službi za korisnike ili povjereniku za zaštitu osobnih podataka.

3.   Osiguravanje osobnih podataka i vrijeme pohrane

Vaši osobni podaci do nas dolaze u kodiranom obliku. Koristimo sistem za kodiranje SSL (Secure Socket Layer). Osiguravamo naše internetske stranice i ostale sisteme pomoću tehničkih i organizacijskih mjera protiv gubljenja i uništavanja Vaših podataka, protiv pristupa neovlaštenih osoba Vašim podacima, promjene ili širenja istih.

Vrijeme obrade

Osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo na razdoblje nužno radi osiguravanja svih prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupovini, tj. za vrijeme narudžbe.

Računovodstveni dokumenti, npr. fakture izdane od strane Natural Power d.o.o., sukladno zakonu, pohranjuju se na 11 godina od izdavanja.

U ostalim slučajevima razdoblje obrade proizlazi iz svrhe obrade ili je dano pravnim propisima u području zaštite osobnih podataka.

4.   Prava subjekata podataka

Obrađujemo li Vaše osobne podatke, možete u bilo kojem trenutku zahtijevati besplatnu informaciju o obradi svojih osobnih podataka.

U slučaju da smatrate da obrađivanje osobnih podataka ne obavljamo u skladu sa zaštitom Vaših osobnih podataka i sa zakonskim uvjetima o zaštiti osobnih podataka, možete zahtijevati objašnjenje, zahtijevati da takvo stanje uklonimo, prije svega možete zahtijevati ispravak, dopunu, brisanje osobnih podataka ili blokiranje osobnih podataka.

Također, imate pravo se sa svojim zahtjevom obratiti u bilo kojem trenutku povjereniku za zaštitu osobnih podataka ili Uredu za zaštitu osobnih podataka.

Svoj pristanak za obradu osobnih podataka u bilo kojem trenutku možete povući. Ukoliko povučete pristanak za obradu osobnih podataka, Vaši osobni podaci bit će obrisani ili anonimni; međutim, ovo se ne tiče onih osobnih podataka koje Fokus treba za ispunjavanje zakonskih obveza (npr. rješavanje već predane narudžbe) ili za zaštitu svojih legitimnih interesa. Do brisanja osobnih podataka doći će i u slučaju da osobni podaci nisu potrebni za predviđenu namjenu ili ako je pohranjivanje Vaših podataka nedopušteno iz drugih razloga koje utvrđuje zakon.

5.   Internetske stranice

U slučaju da u svom pregledniku imate dozvoljene kolačiće, obrađujemo zapise ponašanja iz kolačića postavljenih na internetskim stranicama koje uređuje Natural Power d.o.o. i to u svrhu boljeg rada internetskih stranica Natural Power d.o.o. i u svrhu internetske reklame Natural Power d.o.o.

Naše stranice koriste tzv. kolačiće kako bi naša ponuda za Vas bila relevantna, zanimljiva i korisnički ugodna. Kolačići su male tekstualne datoteke, pohranjene u Vašem računalu, pametnom telefonu ili drugom uređaju, a koje koristite u svom pregledniku.

Koje kolačiće koristimo

Neophodni
PH_HPXY_CHECK

Neophodni kolačići nam pomažu učiniti web stranicu upotrebljivom tako što omogućavaju osnovne funkcije kao što su navigacija stranicama i siguran pristup. Web stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića

Statistički
_ga, _ga_#, _gat, gid

Statistički kolačići nam pomažu da shvatimo kako posjetitelji komuniciraju s web stranicama.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na vašem računalu. Postavke mogu se kontrolirati i mijenjati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web stranice.

Poveznice

Naše internetske stranice sadrže poveznice za druge internetske stranice. Upozoravamo da ove stranice mogu biti u vlasništvu i njima upravljati druga društva i organizacije te da imaju drugačija načela o osiguravanju i zaštiti osobnih podataka. Naše društvo nema nikakvu kontrolu i ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve informacije, materijal, proizvode ili usluge dostupne putem ovih internetskih stranica.

6.   Obratite nam se

U slučaju da imate bilo kakvo pitanje, komentar i zahtjev u vezi ovih Pravila privatnosti, obratite nam se 

Natural Power d.o.o.
Pustodol 7
10000 Zagreb
+385 98 38 21 01
info@naturalpower.hr

phone-handsetcrossmenu