natural-power-logo
POŠALJI UPIT
natural-power-logo

Sredstva za uklanjanje grafita sa poroznih površina

Bare Brick Stone & Masonry Graffiti Remover

Bare Brick Stone & Masonry graffiti Remover (BBSM) su visoko učinkovita i biorazgradiva sredstva za uklanjanje grafita s poroznih površina poput betona, kamena, mramora, opeke i slično.

BBSM uklanja grafitne sprejeve, premaze u boji, masnoće i ulja, naslage čađe i dima te tragove guma.

Ugodnog je mirisa, neotrovan i siguran za upotrebu na svim vrstama prirodnog kamena, nehrđajućeg čelika, drveća, plastike i opreme za dječja igrališta. Može se koristiti na obojenim površinama kao i na prirodnim građevinskim površinama nakon prehodanog vlaženja površine vodom.

naruči

Specifikacije proizvoda

Svojstva i kvalitete

Lako se ispire s malim tlačnim peračem s vrlo malom količinom vode. Produkt ispiranja je biorazgradivi sivi vodeni sapun kojeg možete ostaviti biorazgrađivanju, reciklaži ili razrijediti za korištenje u vrtu...

Bez sjenki, bez oštećenja, bez potrebe za grubim trljanjem.

Ugodnog mirisa i neotrovno.

Sigurno i učinkovito za korištenje na svim vrstama prirodnog kamena (vapnenac, granit i mramor), nehrđajućem čeliku, stablima, plastici i opremi u dječjim igralištima.

Može se koristiti na bojanim površinama kao i prirodnim površinama gradnje ako ih najprije namočite vodom.

Upute za uporabu

Uklanjanje grafita s površina od cigle, kamena i zidanih ploha
BBSM se nanosi na površinu najlonskom četkom, metlom ili raspršivačem, u intervalima 3 puta po 3 minute.

Za tipične grafite, otprilike 3 minute nakon posljednje primjene, isperite koristeći tlačni perač s hladnom ili vrućom vodom (vruća je najbolja) pri niskom tlaku. Ako vam nije dostupan, čvrsta najlonska četka i kanta vode bi mogla biti dovoljna.

Jačina nanošenja može biti od velike pomoći. Višekratno iskustvo s proizvodom će omogućiti korisniku ocijeniti koliko puta je potrebno nanošenje sredstva na razne površine ovisno i o vrsti grafitne boje.

Na starijim/debljim grafitima, ključno je strpljenje. Zadržite grafit namočen sredstvom koliko god je moguće duže prije ispiranja.

Zapamtite, tlačni perač u ovom slučaju se koristi kao brzi ispirač otopljenih grafita, a ne kao primarni način čišćenja.

Idealno koristite 1500 - 2000 psi s 15º ili 25º ventilatorsku mlaznicu na oko 15 cm od površine.

Kad ispirete otopljene grafite s tlačnim peračem pokušajte najprije ukloniti malu površinu grafita s donje strane plohe bez namakanja cijelog područja. Ako ste zadovoljni, nastavite cijelom površinom. Očistite cijelu plohu odozgo prema dolje.

Upamtite: ako sredstvo nije dobro obavilo svoj posao, nikakvo nasilno uklanjanje neće riješiti problem. Neuspjeh je obično rezultat neadekvatnog namakanja i neostavljanja sredstva dovoljno dugo i ne može se riješiti ispiranjem iz bližeg ili s većim tlakom.

Nemojte koristiti "turbo" nastavke, ili ispirati preblizu, jer možete izazvati oštećenja površine, a moguće je da ćete ukloniti samo malo veći postotak.

Uklanjanje grafita s obojenih površina
Neki veći grafiti na već obojenim akrilnim zidovima, mogu se maknuti bez oštećenja s BBSM i dolje opisanom tehnikom. Naravno, najbolje bi bilo usporediti boje i prebojati, ali ako to nije moguće, nastavite ovako:

1. Temeljito namočite zid tlačnim peračem.

2. Koristeći meku najlonsku metlu i kantu koja sadrži BBSM, nanesite i pročetkajte oko 1 kvadratni metar grafita dok oko pola ne iščezne (grafit se otapa i teče).

3. Koristeći niski tlak, brzo isperite tretiranu plohu i temeljito namočite dalje prema dolje da ponovite isto na idućem dijelu. Oko 95% boje grafita trebalo bi nestati. Ako utvrdite da utječe na boju ispod, trebat ćete skratiti vrijeme nanošenja. Razlog zašto treba prestati nakon polovice otopljenog je da ne bi uklonili i originalnu boju zida.

4. Pažljivo očistite sva neočišćena područja koristeći SENSITIVE SURFACE REMOVER.

Ako je otopljeni grafit zamrljao zid, uporaba razrijeđenog FELTPEN FADEOUT vratit će zidu njegov prvobitni izgled. S ovom tehnikom nikad ne koristite vruću vodu jer će nabubriti podložnu boju!

Uklanjanje grafita s drvenih ograda
Ako izjednačavanje boja i bojanje nije željena opcija, BBSM se može koristiti za čišćenje drvene ograde. Uvijek prvo probajte na nebitnom dijelu da osigurate da nema izbljeđivanja. Koristite BBSM prema uputama za ciglene, kamene i zidane plohe. Najizglednije je da ćete očistiti dijelove pranjem tlačnim peračem kojim ćete isprati cijelo zamrljano područje ograde.

Ako vam se čini da BBSM zatamnjuje plohu probnog dijela, TRANSGEL bi mogao biti bolja opcija.

Uklanjanje grafita sa stabala
Nanesite BBSM četkom i utrljajte ga što jače. Ovisno o vrsti grafita, možda ćete trebati više od jednog nanošenja i malo vremena između dva nanošenja da osigurate da se boja grafita potpuno rastopi prije ispiranja.

Kad se grafit rastopi, koristite tlačni perač za ispiranje, pazeći da ne puštate mlaz preblizu stablu kako ne bi oštetili koru ili površinu. Koristeći mlaznicu od 15° ili 20°, stanite koliko god je moguće dalje i pomičite štap niz stablo da izbjegnete oštećenja. Alternativno, čvrsta najlonska četka i kanta vode mogu se koristiti za ispiranje površine stabla.

Uklanjanje uljnih mrlja s pločnika i asfaltnih / betonskih prilaza
Natopite uljne mrlje na betonu sa BBSM i ostavite što je duže moguće. Četkajte s najlonskom četkom dok dodajete još sredstva. Kad ste zadovoljni rastapanjem ulja uporabite vodu pod višim tlakom da isperete mrlju do kraja (vruća voda je najbolja).

Uklanjanje ostataka žvakaće gume (gumeni duhovi)
Nakon uklanjanja žvakaće gume s vrućom, stlačenom vodom Ili parom ponekad ostaju mrlje. Četkom utrljajte BBSM na ostatke mrlja i operite vrućom vodom pod tlakom.

Uklanjanje naslaga dima i čađe s cigle ili kamena
BBSM može biti vrlo efektan za uklanjanje čađe ili naslaga dima. Koristite upute za nanošenje na ciglu, kamen i zidane plohe.

Savjeti za učinkovito korištenje

Savjet 1
Sprejevi poput crvenog mogu zamrljati plohe. Drugi sprejevi mijenjaju boju kad se nanese Bare Brick Stone & Masonry Remover. Za potpuno uklanjanje takvih mrlja koristite naš FELTPEN FADEOUT nakon ili dok je BBSM još uvijek na mrlji.

Savjet 2
Ako popravljate nečiji prijašnji neuspjeh i možda imate problema, BBSM možete ostaviti preko noći na zidu (ako je sigurno) da osigurate maksimalno upijanje. Vratite se ujutro i problem će najčešće biti riješen još jednom primjenom i ispiranjem.

Savjet 3
U pravilu, pokušavajte izbjegavati uklanjati grafite s poroznih neobojenih ploha dok su zidovi izloženi vrućem ljetnom suncu. Kad god je moguće, probajte raditi u sjeni ili tijekom hladnijeg doba dana. U danima kad je velika mogućnost da se sredstvo za uklanjanje grafita osuši za koju minutu ili manje, zid se najprije može temeljito namočiti vodom i istapkati mokrim ručnikom (PRIJE nanošenja BBSM).

Sigurnosne napomene

BBSM je vrlo siguran za uporabu u usporedbi sa većinom proizvoda za uklanjanje grafita. Prvenstveno je namijenjen skidanju boje, voštanih premaza i ulja s građevnih ploha tako da je očekivano mnogo agresivniji prema koži i očima nego obična, svakodnevna sredstva za čišćenje. Ako korisnik nije upućen ili uvjeren u primjenu dolje navedenih smjernica za sigurnost, upozoravamo ga da ne koristi ove proizvode.

1. Uvijek nosite zaštitne rukavice za topljive tekućine, naočale i odjeću dugih rukava i nogavica.

2. Zaštitite se od sunca. Nosite šešir širokog oboda; ipak ste vani.

3. Uvijek znajte gdje je dostupna voda, u slučaju prolijevanja.

4. Imajte rezervnu odjeću. Nakon posla presvucite kontaminiranu odjeću.

5. Koristite u dobro prozračivanim prostorima.

Ograničenja

BBSM ponekad može obilježiti aluminij ili površine galvaniziranog čelika. Koristite sintetičke četke i plastične kante. BBSM može oštetiti prirodna vlakna poput dlake ili vune.

Ne prskajte BBSM dok niste utvrdili da je sigurno.

Ne razrjeđujete BBSM (koristite kako je kupljeno).

Mjere opreza

Prije bilo kakve velike uporabe, najprije provjerite na manje uočljivom području. Ovaj proizvod je zamišljen da ukloni sve vrste markera i mrlja, pa bi mogao imati nepredvidljiv ili čak oštećujući učinak na neke ručno napravljene ili obojene površine. Ako je potrebno, čekajte da se površina osuši za osiguravanje savršenog rezultata.

Okvirne smjernice

1 galon of BBSM-a će ukloniti oko:

20 m² tipičnih grafita na betonu, cigli, bloku ili na zidanim površinama.
8 m² po galonu pješčenjaka, vapnenca i ostalih meko upijajućih površina (po 3 natapanja).
100 m² po galonu na bojanim/lakiranim površinama.

Točna površina ovisi o vrsti mrlje i poroznosti površine.

Temperature korištenja

Uklanjanje pri toplom vremenu
Ako je moguće, izbjegavajte uklanjanje na izravnom suncu i za toplih dana, dobro namočite plohu i primijenite BBSM prema gornjim uputama na vlažnom (ne premokrom) zidu. To značajno ubrzava proces uklanjanja.

Uklanjanje pri hladnom vremenu
Dozvolite dulje vrijeme upijanja pri niskim temperaturama zraka. Očekujte puno sporije vrijeme reagiranja ispod 5°C (40°F). Vrijeme upijanja može biti 2-3 puta dulje za isti rezultat i obično pomaže ostaviti sredstvo da djeluje puno dulje. Korisno je držati proizvod u kući ili čak u automobilu tako da je na sobnoj temperaturi kad ga upotrebljavate. Koristite tlačni perač s vrućom vodom ili parni čistač ako je moguće. Nekad pomaže koristiti ih da zagrijete dio grafita prije nanošenja BBSM.

Tijekom zimskih mjeseci ponekad ćemo nanijeti BBSM nekoliko puta i namazati TRANSGEL preko njega što pomaže da se duže zadrži i prodire kroz deblje slojeve grafita i otapa ih dubinski.

Uglavnom je poslove uklanjanja većih površina grafita najbolje ostaviti za toplije vrijeme nego hladne / smrznute uvjete.

Tehnički podaci

Bare Brick Stone & Masonry Remover je vrhunska aromatična tekućina miješana iz prirodnih alkohola, limunskih ulja i površinski aktivna tvar topiva u vodi. BBSM je zamišljen da prodire i potpuno rastapa grafite i druge mrlje, pa ih se jednostavno ispere s površina.

Svojstva
Boja: narančasto-smeđa tekućina
Miris: miris limunskog otapala
pH: ~ 12-14
Skladištenje: skladištiti na hladnom suhom mjestu dalje od izvora topline ili plamena.
Trajnost: oko 2 godine, ali do 5 godina u neotvorenoj ambalaži
Oprez: zapaljivo DOT Oznake: UN2924, Zapaljiva tekućina, korozivno, n.o.s., (Etilni Alkohol, Kalijev Hidroksid), 3, (8), PG III

Briga za okoliš

BBSM je biorazgradiv i podliježe svim statutnim okolišnim zahtjevima za uklanjanje grafita uključujući VOC ograničenja. Načinjen da bude brz, učinkovit i ne oštećuje površine, s izuzetno malom potrebom vode za ispiranje. Ako je potrebno, voda se može pokupiti usisavačem za vodu i sigurno odložiti.

Vjerujemo da ništa osim kišnice ne treba ući u naše dragocjene sustave za skupljanje oborinskih voda!

Primjeri uklanjanje grafita

Ostala sredstva za uklanjanje grafita

phone-handsetcrossmenu