natural-power-logo
POŠALJI UPIT
natural-power-logo

Sredstvo za uklanjanje grafita s glatkih površina

Sensitive Surface Graffiti Remover

Sensitive Surface Remover (SSR) načinjen je kao "nanesi-obriši" tip proizvoda za uklanjanje grafita, masti i čađe s obojanih i drugih osjetljivih površina bez oštećivanja.

Učinkovito uklanja boje iz spreja, flomastera i voštanih boja (pastela), vodeno i uljno bazirane boje, premaza, masti, čađe i tragova grebanja s obojanih i lakiranih površina poput obojanih zidova, plastificiranih površina, nehrđajućeg čelika, aluminija, vinilnih ograda, znakova, akrilnih površina, plastike, prozora, opreme na igralištima i mnogih drugih.

U potpunosti je biorazgradiv te siguran i učinkovit za korištenje na većini glatkih i neporoznih površina bez oštećivanja boje.

naruči

Specifikacije proizvoda

Svojstva i kvalitete

Raznovrsno primjenjivi proizvod za uklanjanje grafita i ostalih oznaka s obojenih površina.

Brzo djelujuća prodirujuća formula otapa i rastvara grafite i ostale mrlje da ih možete jednostavno obrisati bez razmazivanja ili utrljavanja u lakiranu površinu.

Nanesite-obrišite ili nasprejajte i pročetkajte s mekom četkom ili spužvom za čišćenje poput one za pranje posuđa.

Ugodnog mirisa i neotrovno. Sigurno i učinkovito za korištenje na većini glatkih površina. Biorazgradivo. Čisti i dezinficira (uništava) stafilokoke, streptokoke, Escherichiju coli i salmonelu.

Upute za uporabu

Uklanjanje grafita i mrlja s obojenih i lakiranih površina
Iskustvo je pokazalo da je najbolji način za uporabu ovog proizvoda sljedeći:

  1. Nalijte malu količinu sredstva u malu plastičnu kantu
  2. Izaberite malo područje grafita, nanesite sredstvo na grafit četkom
  3. Četkajte grafit četkom kao da njome pišete. Možete koristiti i meku spužvu ako ne postoji rizik od grebanja ili oštećivanja površine
  4. Obrišite rastopljeni grafit korištenjem VLAŽNE krpe poput ručnika

Držite svoje krpe čistima čestim ispiranjem i okretanjem krpe kako brišete otopljeni grafit (držite krpu ispod četke kad nanosite sredstvo na grafite kako bi ga spriječili da curi niz površinu).

Flomasteri će se gotovo sigurno odmah rastopiti, ali voštanim bojama (pastelama) će trebati malo dulje. Boje iz spreja će trebati čak i više učetkavanja i dulje vrijeme upijanja. Pokušajte raditi na manjim područjima, otprilike veličine dlana.

Ako područje koje čistite postaje vrlo prljavo od rastopljenog grafita i brisanje ne ostavlja područje čistim, tada je vaše sredstvo postalo previše kontaminirano tintom/bojama. Izlijte prljavo sredstvo u drugu posudu (za manje važnu kasniju uporabu) i brzo ponovite gornju metodu koristeći svježe sredstvo i čistu vlažnu krpu. Upravo zbog ovog razloga je najbolje raditi s malim količinama sredstva. Ne brinite ako svaka mrlja nije uklonjena. Sve preostale sjene će jednostavno ukloniti FELTPEN FADEOUT.

Savjeti za učinkovito korištenje

Savjet 1
SSR može izgledati kao da ne djeluje odmah na neke boje od spreja. Ponekad je potrebno nekoliko minuta natapanja prije nego boja popusti, zato budite strpljivi. Mi smo otkrili da utrljavanjem sredstva na grafite s mekom abrazivnom krpicom (kao na spužvici za pranje suđa) omogućava sredstvu da puno lakše prodire kroz sjajnu tvrdu boju. Pritom je potrebno samo lagano četkanje, jer je cilj probiti film boje, a ne iščetkati boju, riskirajući pritom grebanje površine.

Savjet 2
Mala količina BARE BRICK, STONE AND MASONRY REMOVER može se dodati SSR-u za pojačavanje učinkovitosti i brzine uklanjanja nekih tvrdokornih boja iz spreja na obojenim površinama. To može biti posebno od pomoći pri hladnom vremenu ako SSR izgleda pomalo spor. Radite brzo i na manjim područjima da biste izbjegli oštećivanje podloge. Korištenje meke abrazivne krpice je definitivno od pomoći u ovom slučaju za ubrzavanje uklanjanja grafita.

Sigurnosne napomene

Iako je SSR vrlo siguran za korištenje u usporedbi s ostalim sredstvima za uklanjanje grafita, namjera korištenja sredstva je skidanje boje, voska i ulja s građevnih površina i tako može biti agresivniji prema koži i očima nego svakodnevna sredstva za čišćenje.

Zapaljiva tekućina: Držite dalje od vrućine, vrućih površina, iskri, otvorenog plamena i drugih izvora topline. Nosite rukavice i zaštitne naočale da izbjegnete kontakt s kožom i očima. Koristite u dobro prozračenim prostorima.

Ograničenja

SSR je načinjen za glatke površine i mogao bi biti nepodoban za mekani namještaj.

Vinili i neke plastike mogu ponekad biti podložne oštećenjima.

Mjere opreza

Prije bilo kakve velike uporabe, najprije provjerite na manje uočljivom području.

Ovaj proizvod je zamišljen za uklanjanje svih vrsta markera i mrlja, pa bi mogao imati nepredvidljiv ili čak oštećujući učinak na neke ljudski napravljene ili zamrljane površine.

Ako je potrebno, čekajte da se površina osuši za osiguravanje savršenog rezultata.

Okvirne smjernice

1 galon BBSM-a će ukloniti oko 200 m² tipičnih grafita. Točan okvir ovisi o tipu mrlje i poroznosti materijala na zamrljanoj površini.

Temperature korištenja

Očekujte puno sporije vrijeme reagiranja ispod 5°C (40°F).

Tehnički podaci

SSR je luksuzna mješavina prirodnih alkohola i limunskih ulja zamišljena da otapa i rastvara grafite i druge mrlje da se mogu obrisati vlažnom krpom poput ručnika.

Svojstva
Boja: roza ili čista tekućina
Miris: limun
pH: ~7,8
Skladištenje: skladištiti na hladnom suhom mjestu izvan blizine izvora topline ili plamena
Trajnost: 5 godina ili dulje u neotvorenoj ambalaži
Oprez: zapaljivo. DOT Oznake: UN1993, Zapaljiva tekućina, n.o.s., (Terpenski hidrokarbon, Etilni Alkohol), 3, PG III

Briga za okoliš

SSR je biorazgradiv i podliježe svim statutnim okolišnim zahtjevima za uklanjanje grafita uključujući VOC ograničenja. Načinjen da bude brz, učinkovit i ne oštećuje obojene i ostale glatke površine.

Primjeri uklanjanje grafita

Ostala sredstva za uklanjanje grafita

phone-handsetcrossmenu