natural-power-logo
POŠALJI UPIT
natural-power-logo

Sredstvo za uklanjanje sjene grafita

Feltpen Fadeout

Feltpen Fadeout (FPFO) je sredstvo za završno uklanjanje sjena i tragova tinte i boja, te ostalih tragova grafita sa svih poroznih i neporoznih površina. Također će ukloniti neke mrlje od sprejeva, "duhove", (osobito crvene) s osjetljivih i poroznih površina.

Najbolje rezultate daje nakon upotrebe sredstava za uklanjanje grafita (World's Best Graffiti Remover).

FPFO se može razrijediti s vodom za korištenje kao visokoučinkovito sredstvo za čišćenje za uklanjanje organskih mrlja prljavštine i masti kao i za sanitiziranje površina uništavanjem mikroorganizama (klica, bakterija, gljivica i slično).

naruči

Specifikacije proizvoda

Svojstva i kvalitete

Jedinstvena UV osjetljiva formulacija izvlači tinte i ostale mrlje iz površina.

Može se koristiti dok je BARE BRICK STONE & MASONRY REMOVER ili SENSITIVE SURFACE REMOVER još uvijek na mrlji ili nakon uklanjanja grafita, što je više moguće, koristeći navedena sredstva za uklanjanje (izbor sredstva za uklanjanje ovisi o vrsti grafita i podlozi).

Izvrstan za uklanjanje boja za kožu i tinti koje su pokazale otpornost na ostala sredstva za uklanjanje; za zapečene/tvrdokorne boje ili premazane površine ili mrlje upijene u porozne površine.

Razrijeđen čini visokoaktivno sredstvo za čišćenje koje se koristi za čišćenje naslaga od dima, masnih mrlja, naslaga čađe, mrlja od hrane, plijesni, gljivica i ostalih zaprljanja.

Upute za uporabu

Površine za primjenu
Koristite za završno uklanjanje tinte i određenih mrlja iz spreja na obojenim i lakiranim površinama, plastikama, betonu, vapnenim ciglama, teracu, kamenu, mramoru, granitu i mnogim drugim površinama. Nemojte koristiti za čišćenje aluminija ili alkalno-osjetljivih površina poput poliranih podova.

Uklanjanje tinta i mrlja od boje
Nakon uklanjanja najveće moguće količine grafita, nalijte malu količinu (FPFO) u malu kantu i primijenite što je deblji sloj moguće na preostale sjene najlonskom četkom. Kad sjene nestanu, obrišite vlažnom krpom poput ručnika.

Na svim glatkim ili poroznim površinama uključujući prometne znakove, plastiku, kamen, beton, granit ili mramor, morate pokušati ukloniti što je moguće više od grafita najprije uporabljujući SENSITIVE SURFACE REMOVER u slučaju grafita načinjenih flomasterima ili BARE BRICK, STONE AND MASONRY REMOVER u slučaju boje iz spreja.

Vrijeme za potpuno obavljanje posla će varirati od trenutnog učinka do nekoliko minuta, a u nekim slučajevima i preko noći. Za tinte i boje prelivene ili bačene po betonu, cigli ili poroznim površinama može biti potrebno FPFO ostaviti preko noći. Kad to činite, predlažemo nanijeti FPFO najdeblje moguće i pokriti crnom plastičnom vrećom. Možete ljepljivom trakom zalijepiti vreću na zid najprije s donje strane, a onda načetkati najvišu moguću količinu FPFO-a na mrlju prije nego zalijepite gornji dio vreće na zid.

To će zadržati sredstvo mokrijim puno dulje, kao i spriječiti bilo koga da se očeše o zid na zamrljanom području.

Ponekad neki markeri ili sprejevi mogu ostaviti sjene koje izgledaju kao da FPFO ne može utjecati na njih, ali brisanje vlažnom krpom u slučaju glatkih površina ili tlačno čišćenje u slučaju betona, kamena ili zidanih površina može donijeti poprilično iznenađujuće rezultate. Nemojte se zabrinuti ako ovaj proizvod morate nanijeti više nego jednom.

Uklanjanje mrlja od spreja
FELTPEN FADEOUT je izuzetno dobar za uklanjanje određenih mrlja od spreja na poroznim površinama i betonu.

Nakon uklanjanja najveće moguće količine grafita s BARE BRICK, STONE AND MASONRY REMOVER, nanošenje FPFO, za vrijeme djelovanja ili nakon ispiranja BBSM, uklonit će sav preostali pigment ili mrlju na površini.

Ova metoda može se koristiti na raznim bojama iz spreja, ali posebno je primjenjiva na CRVENE sprejeve i bilo koju boju koja sadrži crvenu, npr. narančaste, roze, ljubičaste ili smeđe. Te boje sadrže fine pigmente oksida crvene i najčešće baš one ostavljaju trajne mrlje. Mrlje se mogu lako ukloniti obilnim nanosima FPFO.

Kad je FPFO gusto nanesen na mrlju, proces iščezavanja uobičajeno traje od samo nekoliko minuta do manje od pola sata, ali moguće je da će biti potrebna i dulja vremena djelovanja. Na sreću, kad počnete vidjeti da mrlja nestaje (čak i vrlo malo), moći ćete ukloniti i ostatak, pa budite strpljivi i ponovno nanesite FPFO ako je potrebno.

Primjena razrijeđenog sredstva u čišćenju
FELTPEN FADEOUT (FPFO) se može koristiti kao visokopjeneći koncentrat za čišćenje s izbjeljujućim učinkom kad se razrijedi vodom.

Razrijedite s vodom na sljedeći način:
Lagano zaprljanje 1:100
Uobičajeno čišćenje 1:20-50
Uklanjanje plijesni 1:20
Teško zaprljanje 1:10

  1. Načinite željenu razrijeđenu smjesu s FPFO.
  2. Operite površinu razrijeđenom smjesom.
  3. Ako je površina čvrsta, učetkajte razrijeđenu smjesu najlonskom četkom, pokušajte doprijeti u pukotine.
  4. Isperite čistom vodom. Osušite ili ostavite da se prirodno osuši.

Da bi uklonili mrlje od ulja ili masti, tragove grebanja ili izljeve koji se teško uklanjaju, koristite FELTPEN FADEOUT nježno.

Savjeti za učinkovito korištenje

Savjet 1
Na obojenim zidovima FELTPEN FADEOUT se može prvi nanijeti na debele slojeve markera bez žustrog nanošenja četkom. Odmah nakon toga, nanesite SENSITIVE SURFACE REMOVER na normalan način. FELTPEN FADEOUT će upiti rastopljene mrlje tinte i tako izbjeći ostavljanje sjene.

Savjet 2
Na bilo koji grafit iz spreja koji mijenja boju kad se primijeni BARE BRICK, STONE AND MASONRY REMOVER, također može utjecati FELTPEN FADEOUT. Mnoge sjene će nestati ako primijenite FELTPEN FADEOUT tijekom ili nakon uporabe BARE BRICK, STONE AND MASONRY GRAFFITI REMOVER. Upamtite: pratite suptilne promjene u bojama poput zelenih koje postaju sivo-žućkaste ili crvene koje postaju purpurne. Efekt ove tehnike može izgledati poput magije, ostavljajući promatrače potpuno začuđenima!

Savjet 3
Tragovi ili mrlje od paste za cipele (koje se prepoznaju tankim crtama koje teku vertikalno dolje od mjesta „obilježavanja”) i neki marker flomasteri (poznati kao vodeno bazirani flomasteri) najbolje se uklanjaju FELTPEN FADEOUT-om. Najprije namočite mrlju vodom, ostavite minutu-dvije, pa uporabite FELTPEN FADEOUT. Isperite normalno ili tlačno, ovisno o tipu površine.

Sigurnosne napomene

FELTPEN FADEOUT je nagrizajuć prema ljudskoj koži i može izazvati teške opekline ako je u kontaktu s ljudskom kožom na dulja razdoblja. Nosite zaštitne rukavice, odjeću i zaštitne naočale kako je navedeno u STL-u.

Ograničenja

FELTPEN FADEOUT može diskolorirati aluminij, alkalno osjetljive polirane podove i ostale alkalno osjetljive površine.

Mjere opreza

Uvijek nosite alkalno zaštitne rukavice, naočale i odjeću dugih rukava i nogavica.

Uvijek znajte gdje je voda u slučaju da se poprskate.

Izbjegavajte polijevanje FELTPEN FADEOUT-a na odjeću jer će je izbijeliti/spaliti rupe u pamuku i drugim tkaninama.

Okvirne smjernice

Točna količina nanošenja ovisi o vrsti mrlje i potrebnom broju nanosa.

Za uklanjanje mrlja

  • Koristite FELTPEN FADEOUT nježno.
  • Na obojenim / lakiranim plohama, očekivano uklanjanje je oko 100 m² po galonu.
  • Na poroznim površinama koje trebaju više nanosa, očekivano uklanjanje je do 30 m² po galonu

Temperature korištenja

Za korištenje pri vrućem vremenu izbjegavajte izravno sunce kad god je moguće. Prvo namočite površinu i primijenite FPFO na vlažnoj površini.

Dopustite dulja vremena upijanja po hladnom vremenu.

Očekujte osjetno sporija vremena reakcije na temperaturi ispod 10°C (50°F). Možda ćete trebati pokriti ili ostaviti dulje preko noći.

Tehnički podaci

FELTPEN FADEOUT je koncentrirana smjesa površinski aktivnih tvari, pjenećih agenata, alkalnih soli i natrijevog hipoklorita načinjen da izvlači tinte, pigmente i mrlje od boje iz površina. Kad je razrijeđen s vodom djeluje kao moćno sredstvo za čišćenje i napast će i izbijeliti sve vrste zaprljanja.

Svojstva
Boja: blijeda, žuto-zelena gusta tekućina
Miris: miris po kloru
pH: ~12
Skladištenje: čuvajte na hladnom suhom mjestu daleko od vrućine ili plamena
Trajnost: oko 2 godine
Oprez: nagrizajuće DOT Oznake: UN1719, Kaustično alkalna tekućina, n.o.s., (Natrij Hipoklorit, Natrij Hidroksid),8, PG II

Briga za okoliš

FPFO je nezapaljiv, slobodan od fosfata i biorazgradiv. FPFO podliježe statutarnim okolišnim pravilnicima za uklanjanje grafita, uključujući VOC ograničenja. Načinjen da bude brz, učinkovit i neoštećujući za površine. Ako je potrebno, voda se može skupiti vodenim usisavačem i sigurno odložiti.

Vjerujemo da ništa osim kišnice ne treba ući u naše dragocjene sustave za skupljanje oborinskih voda!

Primjeri uklanjanje grafita

Ostala sredstva za uklanjanje grafita

phone-handsetcrossmenu