natural-power-logo
POŠALJI UPIT
natural-power-logo

Gel za uklanjanje grafita

Transgel

Transgel je visoko učinkovit, siguran i biorazgradivi gel za uklanjanje starijih, tvrdokornih i na suncu zapečenih boja iz spreja sa zidanih, metalnih, asfaltnih i drvenih površina.

Odlikuje ga brzo djelovanje koje ne oštećuje površinu. Nema mirisa i posve je neotrovan.

Preporučuje se za uklanjanje grafita s cestovnih površina uključujući asfalt, smolu ili bitumen bez degradacije istih. Može se koristiti na neobojenim metalima ili obojenim čeličnim ogradama.

Posebno je učinkovit za okomite stijenke, jer se zbog strukture gela duže zadržava na površini i djeluje duže.

Transgel će ukloniti suncem zapečene murale na vlakovima ostavljenim na kolodvorima i deblje sprejane i akrilne murale sa zgrada, posebno je učinkovit za uklanjanje starih i tvrdokornih bijelih i žutih sprejeva.

naruči

Specifikacije proizvoda

Svojstva i kvalitete

Djeluje brzo i ne oštećuje površine.

Učinkovit na svim građevnim površinama, od poroznih vapnenačkih cigli do glatko obojenih ploha, plastificiranih površina i asfalta.

Gotovo bez mirisa i neotrovan.

Strukturom gela, dulje ostaje vlažniji i tako osigurava maksimalno vrijeme upijanja da bi popustile deblje/starije boje.

Upute za uporabu

Nanesite debeli sloj i ostavite da djeluje bar 20 minuta. U nekim slučajevima može biti potrebno i dulje vrijeme djelovanja. Četkajte čvrstom najlonskom četkom ili sličnim priborom ako je grafit debeo. Isperite vodom pod visokim tlakom. Najbolji rezultati se postižu tlačnim peračem vrućom vodom.

Kad uklanjate starije, višeslojne grafite i akrilne boje, Transgel se može ostaviti da djeluje preko noći jer se uglavnom neće osušiti. To se može činiti samo kad je takav postupak siguran.

Kad su debeli slojevi grafita uklonjeni s poroznih površina korištenjem Transgela, preostali dijelovi grafita mogu se ukloniti korištenjem BARE BRICK STONE & MASONRY REMOVER-a.

Savjeti za učinkovito korištenje

Savjet 1
Kad ispirete Transgel sa zida, korištenje tlačnog perača s vrućom vodom drastično će poboljšati rezultate, posebno ako uklanjate deblje akrilne boje.

Savjet 2
Transgel se može nanijeti raspršivačem bez zraka na većim poslovima uklanjanja poput murala ili vagona.

Savjet 3
Za neke deblje boje iz spreja možete prvo primijeniti BARE BRICK STONE & MASONRY REMOVER, a onda nanijeti sloj Transgela preko toga. To može biti posebno korisno za poboljšavanje rezultata pri niskim temperaturama.

Sigurnosne napomene

Transgel je vrlo siguran za korištenje u usporedbi s mnogim drugim proizvodima za uklanjanje boja i ne proizvodi nikakva isparavanja.

Nosite rukavice i zaštitne naočale da izbjegnete kontakt s kožom i očima.

Ograničenja

Transgel je vrlo učinkovito i "zeleno" sredstvo za skidanje boja za deblje/starije boje iz spreja, pa čak i za akrilne i lateksirane boje. Kao i sa svim poslovima uklanjanja boja, vrijeme upijanja je najvažniji faktor. Tlačni perač je uvijek posljednja stvar koja se koristi.

Transgel nije načinjen za uklanjanje svih vrsta premaza, zato je testiranje u početnim fazama uvijek preporučeno.

Mjere opreza

Prije bilo kakve velike uporabe, najprije provjerite na manje uočljivom području.

Ovaj proizvod je zamišljen za uklanjanje svih vrsta markera i mrlja, pa bi mogao imati nepredvidljiv ili čak oštećujući učinak na neke ljudski napravljene ili zamrljane površine.

Ako je potrebno, čekajte da se površina osuši za osiguravanje savršenog rezultata.

Okvirne smjernice

Razlike u potrošnji ovise o poroznosti površine, materijala i tipa boje koja se uklanja.

Površine čišćenja u normalnim uvjetima su:
15 m² po galonu (za 3 nanosa na tipične grafite) na betonu
8-10 m² po galonu na pješčanom kamenu, vapnencu ili drugim upijajućim površinama ili na debljim nanosima boja kad je potrebno nanošenje dodatnih slojeva

Temperature korištenja

Koristi se na svim temperaturama od -6°C do 38°C. Očekujte osjetno sporije vrijeme reakcije ispod 5°C.

Tehnički podaci

Transgel je ultra siguran, gusti gel za uklanjanje boja načinjen od prirodnih alkohola i površinski aktivnih tvari, načinjen da popusti i rastopi sve vrste boja i lako se ispire.

Svojstva
Boja: čista ili žućkasta tekućina
Miris: nježni alkoholni miris
pH: ~9
Skladištenje: skladištiti na hladnom suhom mjestu dalje od izvora topline ili plamena.
Trajnost: oko 2 godine, ali do 5 godina u neotvorenoj ambalaži.
Oprez: Opasno ako se proguta ili udiše. Izaziva iritaciju kože. Koristite zaštitnu odjeću, zaštitu za oči i rukavice.

Briga za okoliš

Transgel je biorazgradiv i podliježe svim zahtjevima za očuvanje okoliša pri uklanjanju grafita uključujući VOC ograničenja. Načinjen da bude brz i učinkovit bez oštećivanja površina. Ako je potrebno, voda se može pokupiti usisavačem za vodu i sigurno odložiti.

Vjerujemo da ništa osim kišnice ne smije ući u naše dragocjene sustave za čuvanje oborinskih voda!

Primjeri uklanjanje grafita

Ostala sredstva za uklanjanje grafita

phone-handsetcrossmenu